Logo

PERSATUAN PENGILANG & INDUSTRI PERKHIDMATAN BUMIPUTRA MALAYSIA,
(PPIPBM)
SUITE 9-5 & 9-6, TINGKAT 9,MENARA MATRADE,WEST WING,
JALAN KHIDMAT USAHA OFF, JALAN DUTA, 50400 KUALA LUMPUR 

RandomContentSlider
 
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
 
     
       
Latest News
    
 
Bisnes Dunia: Facebook mahu jual saham
FACEBOOK mungkin membenarkan kakitangannya menjual pegangan saham masing-masing dalam syarikat itu bernilai sehingga AS$1 bilion pada harga yang akan meletakkan nilai penyedia rangkaian sosial itu pada AS$60 bilion.Mengikut laporan berita teknologi laman web All Things Digital, minat mendalam yang More Details..
Source : -
Date : 03 May 2014, 07:28 PM

Politik punca Melayu pecah... Tun Mahathir
KUALA LUMPUR: Politik menjadi antara penyebab orang Melayu di negara ini berpecah hingga menjadikannya semakin lemah walaupun berada di tanah air sendiri.Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad turut menegaskan kerana politik, orang Melayu kini berpecah kepada tiga, sekali gus menampakkan More Details..
Source : Harian Mingguan Metro 13.02.2011
Date : 03 May 2014, 07:22 PM

Majlis Tindakan Ekonomi Melayu Bersatu (MTEM)
Majlis Tindakan Ekonomi Melayu Bersatu (MTEM) adalah sebuah badan gabungan semua NGO ? NGO Ekonomi Melayu di Malaysia yang telah ditubuhkan pada 23 Julai 2011. Majlis Pelancaran MTEM akan diadakan pada 29 September 2011 (Khamis) bertempat di Hall D, Malaysia Agro Exposition Park Serdang (MAEPS), More Details..
Source : -
Date : 03 May 2014, 07:12 PM

 
     
       
Highlights
    
 
SME INFO

SME INFO BIZ

More Details..

Seminar Kesedaran dan Latihan GST 2014

Seminar Kesedaran dan Latihan GST 2014 SME CORP

TARIKH :

TEMPAT :

MASA    :

More Details..

MALAYSIA CONSUMER EXPO

MALAYSIA CONSUMER EXPO, 31 MEI-8 JUN 2014, (MATRADE EXHIBITION & CONVENTION CENTRE)                                                                                                                          

More Details..

Berita Ekonomi Bumiputera-TERAJU

Berita Ekonomi Bumiputera-TERAJU

More Details..

Hari belia Negara 2014

Festival Belia Putrajaya 2014 ~ (23 - 25 Mei 2014)

More Details..

SMIDEX 2014

Register NOW

It is a huge opportunity for your business to prosper. REGISTER NOW!

Mark your calendar, it will be held on 4 - 6  June 2014

More Details..

Tatacara Aduan Koperasi

Terdapat kes aduan yang berlaku di sesebuah koperasi yang melibatkan pihak anggota dengan pihak Lembaga, atau di kalangan anggota-anggota Lembaga sesama sendiri termasuk kes kes di mana pihak Lembaga ingin mengambil tindakan terhadap anggota.

More Details..

Maktab Koperasi Malaysia

Program Latihan MKM 2014

More Details..

Coop1Malaysia

Coop1Malaysia adalah satu jenama baru kepada produk yang biasa dibeli (common household items). Dengan menggunakan rangkaian koperasi sedia ada di seluruh Malaysia untuk memasarkan produk kami, ianya dapat mengurangkan kos pembuatan dan pemasaran. Hasil daripada penjimatan itu disalurkan terus kepada pengguna seperti anda supaya anda dapat menikmati produk yang berkualiti tetapi dengan harga yang lebih murah!.

More Details..

Hari Koperasi Negara

Hari Koperasi Negara (HKN) adalah merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) dengan kerjasama Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan. Majlis ini diadakan sebagai pengiktirafan kerajaan kepada gerakan koperasi di atas sumbangan yang telah diberikan kepada pembangunan sosio ekonomi negara.

More Details..

Skim Permulaan Usahawan Bumiputera (SUPERB)

Skim Permulaan Usahawan Bumiputera (SUPERB) menyediakan geran sehingga RM500,000 untuk menyokong idea perniagaan yang inovatif dan kreatif. Ia merupakan pembiayaan untuk membantu syarikat-syarikat start-up dengan dana RM100 juta dalam tempoh 3 tahun. Sebanyak RM30 juta telah diperuntukkan untuk tahun 2014.

Program ini dibuka kepada Bumiputera yang ingin menjadi usahawan atau syarikat Bumiputera yang beroperasi kurang daripada 3 tahun.

Pemilihan usahawan akan dilakukan oleh Jawatankuasa Pemilihan SUPERB yang dianggotai sekumpulan panel usahawan yang berjaya dalam perniagaan masing-masing. Nama ahli panel SUPERB akan diumumkan di dalam jangka masa yang terdekat ini.

More Details..

Rasuah: Kesan Buruk Yang Boleh Meruntuhkan Ekonomi Negara

KELUARAN KHAS SEMPENA HARI ANTI RASUAH OLEH SPRM / UN-TRANSPARENCY INTERNATIONAL

More Details..

Orang Baik Nampak Yang Baik-Baik

PENGAJARAN

Apa yg kita lihat bergantung kepada diri kita.sebab itu prasangka itu dilarang keras oleh agama.dalam pergaulan,kita mesti belajar meletakkan sangka baik&memberi alasan untuk memaafkan kesalahan orang lain.bagaimana kita akan mendapat kebaikan daripada seseorang sekiranya apa yg kita lihat ada padanya hanya keburukan semata-mata ?

More Details..